pasiCrezi că ai putea învaţa ceva din experienţa unui taximetrist?

Pe măsură ce vei citi acest articol vei afla învăţămintele unui şofer, oferite celor pe care i-a condus la destinaţie.

Dar înainte de a ajunge la poveste vreau să te întreb ceva: ţi-ai dorit vreodată să faci paşi înapoi atunci când ai început să lucrezi la ceva ce îţi place? Sau ai ţintit tot timpul înainte?

Când îţi propui ceva mergi înainte sau înapoi?

Ce vreau să subliniez cu aceste întrebări este că dorinţa de a evolua, dorinţa de mai bine se află nativ în noi prin simplul fapt că de îndată ce începem să ne gândim la ce ne dorim, gândul crează imagini despre cum ar arăta acel lucru înfăptuit, despre ce am face ca să ducem la bun sfârşit acţiunea. La fel cum zilele noastre merg înainte, nu înapoi, la fel şi gândurile noastre ne conduc către acţiuni care mai târziu se vor concretiza în fapte.

Oare întelegi cu adevărat ce porţi în interiorul tău?

Ai deja toată puterea, toată hotărârea, toată înţelepciunea şi creativitatea de a face ceea ce îţi doreşti şi te împlineşte pentru că Dumnezeu ţi le-a oferit la naştere.

El ţi le-a dat, dar rolul tău este să-ţi aduci propria contribuţie şi să începi să cauţi în interiorul tău.

Eşti dispus să înlături limitele pe care singur(ă) ţi le-ai pus şi să începi să te îndrepţi către un nivel superior?

Poate că ai fost descurajat(ă) sau poate că perspectivele de viitor ţi-au fost umbrite de împrejurări nefavorabile care te-au bulversat în încercarea ta de a merge înainte. S-a întamplat asta, acceptă şi mergi mai departe.

Învaţă tot timpul.

Crezi că poţi învăţa din experienţa unui acrobat sau a unui şofer? Dacă da, citeşte rândurile următoare despre cum poţi face un pas înainte.

Învăţămintele acrobatului

La un moment dat un faimos acrobat care merge pe sârmă a fost întrebat: cum reuşeşti să mergi pe sârmă? La tine totul pare atât de simplu.

Răspunsul lui a fost: secretul este să priveşti mereu numai sârma. Să nu te uiţi niciodată în jos.

Căci încotro te vei uita, acolo vei ajunge. Dacă priveşti în jos, există o mare probabilitate să cazi. Aşa că trebuie să ai privirea aţintită înspre locul în care vrei să fii.

Iată care este atitudinea pe care trebuie să o avem.

Nu contează cum începi ci unde ajungi.

Învăţămintele şoferului

Îti place să conduci? fusese întrebat odată un taximetrist.

Desigur că îmi place, aceasta este menirea mea în viaţă să îi conduc pe oameni  la destinaţiile pe care şi le-au ales. Mai mult decât atât, îmi place să vorbesc cu ei.  Vei ramane surprins, însă sunt din ce în ce mai mulţi oamenii care privesc în trecut, la lucrurile care i-au dezamăgit, la iubirile neîmplinite, la eşecurile pe care le-au avut.

Eu sunt fericit şi deşi pentru unii sunt doar un simplu şofer şi ar părea că munca mea zilnică nu mă împlineşte încerc să le ofer oamenilor poveşti care să îi facă să îşi schimbe perspectiva asupra propriilor vieţi.

Acesta este exemplul pe care îl ofer cel mai des:

Toate maşinile pe care le-am văzut până acum au parbrizul larg, iar oglinda retrovizoare e foarte mică în comparaţie cu acesta. De ce nu ar fi invers? Pentru că ceea ce laşi în urmă (privind în oglinda retrovizoare) nu este nici pe de parte la fel  de important ca ceea ce te aşteaptă în faţă (privind prin lărgimea parbrizului). Nu contează de unde ai plecat ci încotro mergi. Dacă rămâi blocat în trecut, nu mai vezi oportunităţile pe care viitorul ţi le pregăteşte.

Astfel am reusit să ajung dintr-un simplu şofer, deţinătorul unei companii de taxi.

De aceea, când îi las pe oameni la destinaţia lor, întotdeauna le urez: “Ghidează-te după faptele bune pe care le-ai făcut ca să se adune, nu stagna gândind la raul pe care l-ai experimentat.

Avem posibilitatea să învăţăm din experienţe mici şi mari, dar important este ca pe măsură ce învăţăm să facem câte un pas către ce ne dorim, către un nivel superior, către o variantă mai bună a noastră.

 

sursa foto: http://www.flickr.com/photos/carlaarena/3251212830/

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, dă-ne un like pe Facebook


Comments

comments

Share

About Author

Alice Buiculescu

(0) Readers Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *