raceImaginează-ţi că atunci când te-ai născut, ai intrat într-o serie de curse care fac parte din maratonul pe care tu cu cei de dinaintea ta şi cu cei de după tine îl parcurg.

Când te-ai născut ţi s-a predat ştafeta şi pe lângă trăsăturile fizice (culoarea ochilor, a părului…) ai moştenit caracteristicile emoţionale, obiceiurile, înclinaţiile, judecăţile şi comportamentul. La un moment dat vei face şi tu la fel, vei preda copiilor tăi (sau poate celor din jur prin felul în care îi inspiri) ştafeta. Ei vor prelua o parte din setul tău de caracteristici şi fiecare la rândul lui va da o parte din el mai departe.

Conştientizând că ai şansa de a da mai departe ceva din tine, tu ce alegi să dai?

Cum ar fi dacă ai şti că pe lângă calităţile tale fizice, ai putea da mai departe puterea de muncă, cinstea, bunul simţ, perseverenţa, hotărârea şi orice altă calitate pe care ştii că o ai?

Ştiind că ai posibilitatea să predai ştafeta, cum este când te gândeşti la părţile tale rele?

Fii sincer cu tine şi încearcă să te vezi pe tine atunci când amâni lucrurile, când eşti leneş şi dezorganizat, când pierzi timpul şi simţi că nu ai realizat nimic.

Oare ai fi nemulţumit la finalul cursei tale ştiind că deşi conştiinţa îţi dicta ce să faci pentru a-ţi creşte calitatea vieţii, totuşi tu ai diminuat-o sau ai fost nepăsător şi te-ai lăsat în bătaia vântului? Dar cei care îţi vor urma, cum crezi că se vor simţi cu bagajul tău pe care fără să şi-l dorească sunt nevoiţi să şi-l însuşească?

Cursa ta încă nu s-a încheiat, încă mai poţi sădi seminţe care vor rodi în viitor. Unele dintre ele îşi vor da roadele când încă se desfăşoară cursa vieţii tale, altele vor fi o binecuvântare pentru cei ce vor veni.

Dacă e ceva ce ai făcut până acum şi nu-ţi place, poţi pune bazele unui nou tipar. Sau dacă te gândeşti că nici tu la rândul tău nu ai primit o moştenire prea bună, află că aceasta se poate schimba.

Cineva trebuie să ia atitudine şi să facă alegeri mai bune şi acela eşti TU.

Fiecare dintre noi suntem responsabili pentru cine suntem şi pentru ce transmitem mai departe.

Cu toţii am avut parte şi vom mai avea, de situaţii nefavorabile pentru care am căutat scuze şi am încercat să ne justificăm comportamentul rău. Cursa vietii tale este în mâinile tale şi o poţi schimba. Ia-o de la capăt şi construieşte-ţi viitorul începând de acum, cu mai multă generozitate, perseverenţă, hotărâre, cinste, victorie şi credinţă.

Dedică-ţi fiecare zi unui trai mai bun, inspiră-i pe cei din jur să-şi schimbe cursa vieţii cu alta mai bună ştiind că mii de alte curse vor fi influenţate de TINE.

Sper să găseşti inspiraţie în filmuleţul urmator şi să dai mai departe tot ce e mai bun din tine!

 

 

sursa foto: http://www.flickr.com/photos/swamibu/3959640413/

Dacă ţi-a plăcut acest articol, dă-ne un like pe Facebook


Comments

comments

Share

About Author

Alice Buiculescu

(1) Reader Comment

  1. Navigand pe netul din Romania iata ca am nimerit pe saitul dvs..
    Nu pot sa nu remarc ca sunt placut surprins de calitatea informatiilor
    de pe aceasta pagina si va urez cat mai mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *